Jump to content

Mark all as read

Photo

TEU 101-BK speed controller issues

Forward/Reverse not working?!

8 replies to this topic

#1 Malakite

Malakite

    Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 434 posts
  • Gender:Male
  • Location:Nottingham

Posted 25 August 2013 - 12:07 PM

Any ideas?  The steering works but for some reason I have no forward or reverse?  I have tries resetting the speed controller via the set push button but its still not working? Am I doing something wrong? I expect its really obvious but I am not sure what??



#2 GregM

GregM

    Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1739 posts
  • Gender:Male
  • Location:Berlin

Posted 25 August 2013 - 12:14 PM

1. What receiver do you use (brand and model)? Does it have a BEC feature?

2. How did you connect the ESC and receiver together?

3. What motor do you use and is it properly connected to the ESC?


Runner: Mad Bull, BMW Z4 Hatsune Miku, Kyosho Sandmaster EZ, Baja Champ, Sand Viper
Build projects: Too many | Retired: The Hornet

tamiya2ulspb.png

#3 Malakite

Malakite

    Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 434 posts
  • Gender:Male
  • Location:Nottingham

Posted 25 August 2013 - 02:07 PM

Hi Greg - thanks for responding!! (LOVE the Hornet shot in your Avatar btw!!) :-)

 

OK currently it's just the standard Tamiya 540 can.  The Receiver is a 'hitec' HP-2RNB? Usual one with 'Batt', 'CH1 and CH2'.

 

Any ideas??



#4 Tamiya Era

Tamiya Era

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 2470 posts
  • Gender:Male
  • Location:Oman

Posted 25 August 2013 - 02:09 PM

There is a steps to follow to set up ir forward and reverse function.

1-press the set till the light blinks.
2-press set and full throttle forward on ir transmitter till beep sound .
3-press set and full throttle reverse on transmitter till beep sound.

Done.....

Egress, Avante, Vanquish---What a Lovely Family
Other Collections: TA04R-Tuned Chassis, TA04-TRF, TG10-Mk.2 Pro & TA05-VDF Gold Edition!

logo_member2.gif


#5 Malakite

Malakite

    Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 434 posts
  • Gender:Male
  • Location:Nottingham

Posted 25 August 2013 - 02:35 PM

I have tried this but the light just keeps flashing fast all of the time and the wheels do not move forwards or backwards at all??



#6 Malakite

Malakite

    Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 434 posts
  • Gender:Male
  • Location:Nottingham

Posted 25 August 2013 - 03:12 PM

Does not make any sense - if you hold the set button down, it does the intermittent 2 flashes at a time, then after a couple of seconds it just flashes fast  continuously all of the time and doesnt change no matter how many times you the push the button again whilst trying forwards and backwards etc??



#7 mr crispy

mr crispy

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 2089 posts
  • Gender:Male
  • Location:Surrey, UK

Posted 25 August 2013 - 04:37 PM

Have you checked the wiring to the motor? Had I similar issue once and after a lot of head scratching it turned out one of the motor wires had broken off at the motor post (it was a 2nd hand rebuild).
A day without R/C is like a day without sunshine!

My R/C Cars

#8 GregM

GregM

    Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1739 posts
  • Gender:Male
  • Location:Berlin

Posted 25 August 2013 - 05:11 PM

Hi Greg - thanks for responding!! (LOVE the Hornet shot in your Avatar btw!!) :-)

 

OK currently it's just the standard Tamiya 540 can.  The Receiver is a 'hitec' HP-2RNB? Usual one with 'Batt', 'CH1 and CH2'.

 

Any ideas??

Many thanks!  :) 

 

The Hitec HP-2RNB has a BEC, so there's no trouble with the unregulated battery voltage coming from the TEU-101BK speed controller.


Runner: Mad Bull, BMW Z4 Hatsune Miku, Kyosho Sandmaster EZ, Baja Champ, Sand Viper
Build projects: Too many | Retired: The Hornet

tamiya2ulspb.png

#9 SteveU30

SteveU30

    Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1714 posts
  • Gender:Male
  • Location:Ellesmere Port, UK

Posted 25 August 2013 - 06:34 PM

Try plugging the ESC into the other channel on the receiver to see if the throttle will program using the steering control. If it will then the problem is with channel 2 on the receiver, if it still won't then it's either the ESC or the motor (process of elimination).


Posted Image




Reply to this topic



  


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users